Supervisie voor Coaches

Supervisie:

Supervisie helpt om scherp te blijven op je eigen handelen binnen je coachpraktijk

"Er zijn van die momenten dat je je realiseert dat je als coach behoefte hebt aan reflectie."

Supervisie wat is het?

Supervisie is een sterke ondersteuningsvorm voor coaches om te groeien in hun beroepsuitoefening. Bij supervisie krijg je namelijk persoonlijke ondersteuning en feedback van een ervaren vakgenoot van wie je veel kunt leren. Zo kun je bijvoorbeeld met je supervisor bespreken hoe je kunt omgaan met een ethisch dilemma waar je in je eigen coachpraktijk tegen aan loopt. Of hoe je kunt handelen in een lastige of vervelende situatie in je coachingspraktijk. Of je wilt reflecteren op een bepaald onderwerp als coach zijnde.

Tijdelijk aanbod:

Op dit moment ben ik mijn opleiding tot supervisor aan het afronden. Voor een EISA certificering tot Supervisor moet ik veel praktijkuren maken. Daarom biedt ik nu tijdelijk supervisie aan tegen een zeer gereduceerd uurtarief! Neem contact op voor de details!

Wat kan je bereiken?

Door supervisie aan te gaan, ga je op een professionele maar vooral ook prettige manier kijken naar jouw groeimogelijkheden. Dat draagt bij aan een professionele coachpraktijk die je zelf graag wil vormgeven.

Wanneer kan supervisie jou als coach helpen/ondersteunen:

  • Ik merk dat ik vastloop in mijn reflectie en heb behoefte aan verdieping van mijn zelfreflectie?
  • Ik heb al een tijdje een coachpraktijk en ik merk dat sommige coachees me veel energie kosten of, hoe kan ik daar mee omgaan?
  • ik merk dat van sommige vraagstukken van coachees ik het erg lastig vindt om er mee om te gaan, hoe kan ik daar mee omgaan, wat kan ik daarmee?
  • Hoe voer ik een 3-gesprek met coachee en zijn/haar leidinggevende?
  • Heeft het zin om me te specialiseren in een bepaalde branche of discipline?
  • Tot hoe ver ga je in het begeleiden van een coachee, hoeveel ben je bereikbaar en waar liggen andere grenzen?
  • Ik merk dat ik veel adviezen geef en wil graag begeleiding hoe ik hier anders mee kan omgaan of hiermee kan stoppen.
  • Soms denk ik dat ik het erg goed weet wat goed is voor mijn coachee, als ik dan reflecteer dan merk ik dat ik vaak projecteer. Hoe stop ik met projecteren?
 

Hoe gaat dat in de praktijk?

We starten met het contracteren van supervisie vraag. We onderzoeken wat je wil gaan bereiken of onderzoeken met de supervisie en wat het resultaat en bijbehorende doel(en) is. We bekijken samen welke maatregelen succesvol zijn in de samenwerking en wat er eventueel nodig is om aan de slag te kunnen.

Scroll to top