Hard werken voor iets dat we leuk vinden noemen we passie  
  Leuk om te lezen!

 
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Onderstaand een greep uit de literatuur die nuttig kan zijn gedurende een coach- of loopbaantraject.

 

Beren op de weg

Beren op de weg, spinsels in je hoofd                   T. Ijzermans, C. Dirkx                      9070512122 

 

Waar mensen zijn, zijn emoties. Ook op de werkplek. Dit boek gaat over de 'Rationele Effectiviteits Training' (RET), een veel gebruikte methode om beter om te gaan met werksituaties die stress, slechte sociale contacten en ergernis veroorzaken. Spanning en stress hebben maar voor een deel te maken met invloeden van buitenaf; een groot deel van de narigheid veroorzaken we zelf. De RET-methode leert u greep te krijgen op deze niet-productieve emoties; emoties die niet alleen stress veroorzaken, maar er ook toe leiden dat u minder presteert dan u kunt.

 

Loopbaanzelfsturing

Loopbaanzelfsturing                                            Ad Hoogendijk    9025410790           In de hectische wereld van vandaag is het mogelijk om snel mooie carrières te maken. Aanbiedingen en promotiekansen zijn er volop. Echter, veel werknemers missen de bezieling in hun werk. Ze zijn eigenlijk uitgekeken op hun carrière en zien geen zin meer in hun werk.
Loopbaanzelfsturing; bezieling en vitaliteit geeft u het instrumentarium in handen waarmee u uw loopbaan weer zelf kunt sturen. Het reikt vaardigheden aan waarmee u praktisch u pad kunt plannen. Het gaat hierbij om het volgen van uw hart en het aanwenden van uw eigen creativiteit om uw droom te verwezenlijken. Werken kan met plezier, met fascinatie en met bezieling.Dit boek is rijk aan visies op loopbaanzelfsturing en is bedoeld voor eenieder die het heft in eigen hand wil nemen en houden. Het is ook een boek voor loopbaanadviseurs, leidinggevenden, ondernemers en organisatie-adviseurs die in hun werk een bijdrage willen leveren aan de verspreiding van vaardigheden voor loopbaanzelfsturing, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit van mensen.
 

 

 

Welke kleur heeft jouw parachute

Welke kleur heeft jouw parachute?              Richard Nelson Bolles    9057121441 

Welke kleur heeft jouw parachute? is het best verkochte boek ter wereld over banen zoeken. Ook de Nederlandstalige editie behoort tot de bestverkopende loopbaanboeken -- een bijbel voor banenzoekers. Er verandert van alles in de wereld, en de instrumenten van de banenjacht worden steeds geavanceerder - denk bijvoorbeeld aan internet. Toch blijven veel zaken juist hetzelfde, zoals de drie vragen die bij het zoeken van de juiste baan een rol spelen:
-  HOE? (schrijf ik cv's, voer ik een sollicitatiegesprek, onderhandel ik over het salaris).

- WAAR? (moet ik zoeken naar een baan: personeelsadvertenties,                 bemiddelingsbureaus, adviseurs, internet).

- WAT? (wil ik met mijn leven doen, wat is mijn loopbaan of de baan van mijn dromen).

Welke kleur heeft jouw parachute? geeft geen pasklaar antwoord op deze vragen, maar leert de vaardigheden om zelf de juiste baan te vinden. Het neemt de lezer niet bij de hand, maar leert de lezer om zelf uit te zoeken wat hij of zij wil, welke baan het meest geschikt is en hoe die te bereiken. Je kunt ook een werkboek bestellen. 


 

Solliciteren via LinkedIn

Solliciteren via LinkedIn                                 Aaltje Vincent  & Jacco Valkenburg

Netwerken is de manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veelgebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden.
En daarmee is het uitermate geschikt om gevonden te worden, een nieuwe baan te zoeken of opdrachten voor je bedrijf binnen te halen. Tijd om er actief gebruik van te maken en de mogelijkheden volledig te benutten.

- Voor werkzoekers, werknemers, zelfstandigen, loopbaanprofessionals en carrière-coaches.
-  Praktisch, stap voor stap: wat kun je er mee en hoe doe je dat dan?
 

 

Jobmarketing 2.0

Jobmarketing 2.0                                                     Aaltje Vincent                        Wachten tot er nieuw werk komt is geen optie. Je kunt het heft in eigen hand nemen en gaan 'jobmarketen'. Want zo vind je sneller en actiever de baan die je wilt.
Aan de hand van theorie, invuloefeningen, voorbeelden en samenvattingen legt Aaltje Vincent helder uit hoe je anno nu het beste kan zoeken naar de baan die jij wenst.

Een boek voor mensen die werk willen vinden. Jobmarketing is een stapsgewijs traject voor het omgaan met je eigen arbeidsmarkt. De schrijfster bedoelt daarmee dat je je eigen arbeidsmarkt creëert in plaats van af te wachten of er een vacature in de krant komt, dat je netwerkt en dat je van solliciteren je werk maakt. Het boek geeft veel praktische tips over bijvoorbeeld het schrijven van een sollicitatiebrief en curriculum vitae en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Het ondersteunt de lezer om een persoonlijk arbeidsmarktplan te maken, een goed cv te schrijven en te netwerken. Verder bevat het boek diverse invuloefeningen en is het heel concreet geschreven.
 

Netwerken werkt Netwerken werkt                                       Rob van Eeden en Els Nijssen                Netwerken is een onmisbare vaardigheid bij het vinden van nieuw werk. Gelukkig is het niet voorbehouden aan een elite van vriendjes die elkaar de bal toespelen. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en gebruiken is te leren.

Dit boek is al jaren een grote hulp voor iedereen die nieuw werk zoekt. Er is veel veranderd in vacatureland. Rob van Eeden en Els Nijssen delen hun nieuwe kennis in deze herziene editie, zodat je weer vol goede ideeën aan de slag kunt..
 

Privacy verklaring       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Telefoon 06 - 1474 80 02