TMA talentenradar
 
 

Talenten zijn de unieke bouwstenen van een persoon!

  

 

 
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

     

 

TMA en assessments voor bedrijven


"Mensen functioneren het best en leren het snelst als de omgeving waarin zij werken goed aansluit bij hun persoonlijke drijfveren en talenten." 

 

TMA staat voor Talent Motivatie Analyse en is een geheel aan methoden voor het (online) meten van talenten en drijfveren, competenties en het leggen van relaties hiertussen. Talenten zijn positief geformuleerd gedrag en zegt wat over je voorkeursgedrag in situaties. Als onderdeel van een loopbaanbegeleiding of coaching kunnen een aantal TMA instrumenten ingezet worden. Deze instrumenten geven meer inzicht in wie je bent en wat je kan. 

De TMA methode is voor bedrijven en organisaties inzetbaar voor verschillende doelen. Je kan hierbij denken aan inzet voor assessments, ontwikkel assessments, loopbaanbegeleiding, coaching, persoonlijke en team ontwikkeling, beoordeling,  functioneren, selectie en mobiliteit.

Onderdeel van de TMA is een competentiebibliotheek, zodat er voor de verschillende functies binnen het bedrijf een competentieprofiel samengesteld kan worden. Op basis van competenties kan er een 0/90/360 graden feedback worden opgesteld (verschillende personen geven feedback op de competenties van een persoon).

 

Er zijn (o.a.) de volgende TMA instrumenten:

 

TMA talentenanalyse
De TMA talentenanalyse is een objectief en diepgaand meetinstrument om 22 drijfveren en 44 talenten van een persoon in kaart te brengen. De rapportage van de talentenanalyse is zoveel mogelijk uitgeschreven in positieve talent bewoordingen en zegt ook over iemands voorkeursgedrag. In de rapportage wordt ook inzicht gegeven in iemands kwaliteiten en valkuilen, ideale werkomgeving en voorkeuren in management, effectief communicatie gedrag en leer- en ontwikkelstijl. De talentenanalyse zegt ook iets over de ontwikkelbaarheid van competenties. De talentenanalyse is meestal de basis in een assessment.

 

Competentie analyse
De TMA competentie analyse is uitermate geschikt om een brede feedback te krijgen (en geven) op de ontwikkeling van competenties van een persoon. Dit instrument wordt vaak ingezet bij loopbaanontwikkeling en assessments.
De TMA competentie analyse is beschikbaar in drie varianten: 360/90/0 graden feedback. De 360 graden feedback is een competentie analyse waarbij uit een brede scope van stakeholders (Bijvoorbeeld manager en of teamleden, inclusief de centrale persoon) feedback wordt gevraagd op het niveau van competenties. Bij 90 graden feedback geeft de centrale persoon en een andere persoon feedback.  
 
Cognitieve capaciteiten analyses
De TMA methode heeft zes cognitieve capaciteitenanalyses: De analyses “logisch figuurlijk inzicht, logisch taal inzicht, logisch cijfermatig inzicht” geven een globaal inzicht in het capaciteitenniveau van de kandidaat: MBO/HBO/WO). Daarnaast zijn er nog 3 specifieke analyses: rekenen, technisch inzicht en controleren die inzicht geven in deze specifieke deelgebieden. 
 
Persoonlijke interesse analyse/ Beroepen test
De persoonlijke interesse analyse zegt iets over welke beroepssectoren en beroepen interessant zijn voor iemand. De TMA methode koppelt de beroepssectoren aan de Europese databank voor beroepen. 
 
Neem contact op met Stierhout Coaching om te bespreken wat TMA voor uw bedrijf kan betekenen en hoe het TMA assessment kan worden ingezet.  
 

Privacy verklaring       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Telefoon 06 - 1474 80 02